Microsoft365 vs G Suite sammenligning - Hvilken løsning er bedst?

G suite vs Office365? Find ud af hvilken løsning er bedst til din virksomhed

Står du mellem valget af G Suite vs Office 365 ? Så læs med her! Vi har skrevet et dybdegående blogindlæg hvor vi sammenligner de to services på pris, features, anvendelighed, sikkerhed og meget mere.

Når du har lavet en hjemmeside, er det næste skridt normalt at få en professionel virksomheds-e-mailadresse.

I modsætning til din @gmail.com eller @outlook.com e-mail, er en professionel virksomheds e-mailadresse mærket med dit firmanavn: navn@dinvirksomhed.com

Mens de fleste WordPress-hostingfirmaer tilbyder en gratis virksomheds-e-mailadresse, kan de ikke konkurrere med de kraftfulde virksomhedsværktøjer, som G Suite og Office 365 tilbyder, inklusive men ikke begrænset til mere pålidelige e-mails, fillagring, kalender, noter, videokonferenceværktøjer osv. .

Googles G Suite inkluderer Gmail, Google Drev, Google Docs, Sheets, Slides, Kalender, Keep, Hangouts og andre Google-apps, som du sikkert allerede bruger og elsker.

Microsofts Office 365 inkluderer Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, One Note, Skype og andre Microsoft-apps.

Brug af cloud-services giver dig mulighed for at spare penge på vedligeholdelse af softwarelicenser, installationer, drift af en it-afdeling og meget mere. Alle dine data er gemt i skyen, hvilket gør det nemmere at få adgang til filer fra hvor som helst ved hjælp af enhver enhed.

Hvornår har jeg brug for G Suite eller Office 365?

Hvis du driver en virksomhed med respekt for sig selv, så bør du begynde at bruge disse forretningsværktøjer så hurtigt som muligt. Begge selskaber tilbyder planer for små virksomheder, som er prissat pr. bruger.

Både små, mellemstore og store virksomheder bruger disse værktøjer, og der er forskellige løsninger tilpasset hver type størrelse virksomhed som du kan læse mere om længere nede.

Det giver dig adgang til professionelle forretningsværktøjer lige fra starten. Du kan udvide efterhånden som din virksomhed vokser ved at tilføje flere medarbejdere eller ved at opgradere din konto.

Når det er sagt, lad os sammenligne G Suite vs Office 365 for at finde ud af, hvilken der er bedre for din virksomhed.

 

 G Suite vs Office 365-priser – hvilken er billigst?

(Bemærk at priser ændrer sig løbende)

Når du først starter, er prissætning en vigtig faktor, når du skal træffe en beslutning. Du ønsker at vælge en løsning, der passer til dit budget.

Lad os sammenligne priserne på G Suite og Office 365 for at finde ud af, hvilken der giver mest værdi for dine penge.

G Suite-priser

G Suite kommer med tre enkle prisplaner.

Grundlæggende – $5 pr. bruger pr. måned med 30 GB skylager.

Business – 10 USD pr. bruger pr. måned med ubegrænset lagerplads i skyen.

Enterprise – $29 per bruger per måned med ubegrænset lagerplads.

Bemærk: For forretnings- og virksomhedsabonnementer er ubegrænset lagerplads kun tilgængelig, hvis du har mere end 5 brugere, ellers får du 1 TB lagergrænse for hver bruger.

Office 365-priser

Office 365 kommer med tre forskellige prisplaner for mellemstore og små virksomheder.

Business Essentials – $6 per måned per bruger

Business – $10 per måned per bruger

Business Premium – $15 per måned per bruger

Følgende er prisplanerne med den årlige forpligtelse.

Business Essentials – $5 per måned per bruger

Business – $8,25 per måned per bruger

Business Premium – $12,50 per måned per bruger

Enterprise E1 – $8 per bruger per måned

Enterprise ProPlus – $12 per bruger per måned

Enterprise E3 – $20 per bruger per måned

Enterprise E5 – $35 per bruger per måned

Alle abonnementer kommer med 1 TB skylager og 50 GB e-maillager.

 

Hvilken er billigst?

Begge løsninger tilbyder konkurrencedygtige priser, hvilket gør det svært for små virksomheder at beslutte, hvilken der er den rigtige for dem. Heldigvis er der andre afgørende faktorer.

For eksempel tilbyder G Suite ubegrænset cloud-lagring med deres forretnings- og virksomhedsplaner til mere end 5 brugere.

På den anden side tilbyder Office 365 1 TB cloud-lagerplads med alle planer, inklusive business essentials-planen. Dette er meget lagerplads, men det er ikke ubegrænset.

En anden faktor, der giver G Suite en fordel, er gratis lokale opkald ved hjælp af Google Hangouts og Google Voice. Office 365 bruger Skype for business, som er tilgængeligt for Business Premium og højere planer. Du skal også købe Skype-kreditter for at foretage lokale opkald.

Vinder: G Suite

Sammenligning af funktioner i G Suite vs Office 365

Begge kontorpakker tilbyder et væld af funktioner, der giver dig mulighed for effektivt at drive din virksomhed. Lad os tage et kig på disse funktioner og se, hvordan Office 365 og G Suite hænger sammen.

Professionel virksomheds-e-mail

Både G Suite og Office 365 giver dig mulighed for at oprette professionelle virksomheds-e-mail-konti ved hjælp af dit eget domænenavn.

 G Suite – Gmail for Business

G Suite giver dig mulighed for at registrere et domænenavn eller bruge dit eksisterende domænenavn til at oprette e-mailkonti. Du kan også oprette op til 30 e-mailaliasser for hver bruger.

Gmail til virksomheder

G Suite bruger den samme teknologi som Gmail, hvilket betyder, at du vil bruge den samme velkendte grænseflade til din virksomheds e-mailadresse. Din e-mail ville også fungere med Gmail-apps til mobilenheder.

Hvis du foretrækker en desktop-e-mail-klient, kan du bruge din e-mail med alle populære klienter som Thunderbird eller endda Microsoft Outlook.

 

Office 365 – Outlook for Business

Office 365 giver dig også mulighed for nemt at oprette professionelle e-mailadresser med dit eget domænenavn. Det tilbyder 400 e-mail-aliasser for hver bruger.

Den bruger Outlook som mailing-app, der har en webversion, en fuldt udstyret desktop-e-mail-klient og mobilapps. Outlooks mobil- og webapps er ikke så gode, men deres desktop-klient er ret populær.

Outlook i Office 365

Du kan også bruge din office 365-e-mailadresse med andre mailklienter, og du kan endda modtage disse e-mails til din Gmail-indbakke.

Cloud-fillagring og -deling

En af hovedårsagerne til at bruge en cloud-produktivitetspakke er fillagring. Du kan gemme alle dine filer i skyen, så du kan få adgang til dem hvor som helst, ved hjælp af enhver enhed og nemt dele dem.

Både G Suite og Office 365 gør fillagring og deling let.

 

G Suite – Google Drive Cloud Storage

G Suite giver dig 30 GB lagerplads i skyen for hver bruger med grundplanen, ubegrænset lagerplads med forretnings- og virksomhedsabonnementer, 1 TB lagerplads for hver bruger, hvis du har mindre end 5 brugere på forretnings- eller virksomhedsplan.

Google Drev i G Suite

Den bruger Google Drev til at gemme og administrere filer. Den leveres med apps, som du kan downloade på dine mobile enheder, tablets eller desktop. Dette giver dig mulighed for nemt at få adgang til filer, der er gemt i Drevet, og endda gøre dem tilgængelige offline.

Google Drev gør det også super nemt at dele filer med dine kollegaer eller andre. Du kan dele via e-mail, tillade andre bare at se eller redigere en fil og endda tillade andre at downloade dem.

Det har en langt overlegen søgefunktion til at finde filer, delte mapper, teamdrev (et Google-drev, der deles med alle brugere på din konto) og bedre grænseflade.

Mange WordPress backup-plugins giver dig også mulighed for at gemme sikkerhedskopier af din hjemmeside på Google Drev. Hvis du har ubegrænset lagerplads, så kan du trygt gemme alle dine hjemmesidesikkerhedskopier i skyen.

 

Office 365 – OneDrive Cloud Storage

Office 365 tilbyder 1 TB cloud-lagerplads til hver bruger med alle deres planer. Dette er meget lagerplads, men det er ikke ubegrænset. Hver bruger får også 50 GB e-mail-lagerplads, som er adskilt fra din drevlagerplads.

Den bruger OneDrive til at gemme og administrere filer, som også kommer med desktop-, mobil- og webapps. I lighed med Google Drev kan du synkronisere filer ved hjælp af OneDrive og nemt dele dem.

Hvis du bruger en Windows 10 eller Windows 8 pc, så kommer OneDrive integreret i disse operativsystemer. Dette gør det endnu nemmere at gemme filer i skyen og dele dem. Du kan også åbne filer direkte fra OneDrive til Microsoft Office og andre standardapps på din pc.

Business Apps i Office 365 og G Suite

Både Office 365 og G Suite leveres med flere apps til at oprette dokumenter, regneark, præsentationer og mere. Du kan også redigere filer i disse apps direkte fra dit skylager.

Lad os tage et kig på de apps, der tilbydes af begge platforme, og hvordan de sammenligner med hinanden.

 

Apps i G Suite

G Suite kommer med populære Google-apps som Gmail, Google Docs, Sheets and Slides, Google Calendar, Keep, Hangouts og Photos.

Disse apps fungerer bedst i en desktopbrowser på alle operativsystemer. Google har også mobilapps til hver enkelt af dem til både Android og iOS. Hvis du allerede bruger en Android-telefon, er deres mobilversioner muligvis forudinstalleret med din telefon.

G Suite-apps

Google har også offlineversioner af nogle apps, der ville fungere i din browser. Deres offline funktionalitet er dog ret begrænset, og du skal individuelt gøre en fil tilgængelig for offline redigering.

G Suite kommer ikke med en fuldgyldig desktop-app, som du kan bruge på din computer. Deres webapps er dog ret rige på funktioner, og i de fleste tilfælde vil du være i stand til at få arbejdet gjort.

På grund af dets web- og cloud-only-funktioner er G Suite-apps mere velegnede til eksterne teams eller organisationer, der gemmer alle deres data i skyen.

 

Apps i Office 365

Et Office 365 business-abonnement giver dig adgang til Microsoft Office-apps som Word, Excel, Powerpoint, Outlook og OneNote. For stationære computere er disse apps stadig den mest funktionsrige og komplette kontorprogrampakke på markedet.

Office 365 apps

Office 365 tilbyder også webversioner og mobilversioner af disse apps, men de er begrænset svarende til Google Docs. Office 365s desktop-apps sætter en meget høj standard, som ingen web- eller mobilapp har været i stand til at konkurrere med.

For virksomheder, der er knyttet til Microsofts økosystem med Windows-pc’er, er disse apps en god mulighed og kan være en afgørende faktor for, hvilken platform du vælger.

Samarbejdsværktøjer i G Suite vs Office 365

Den virkelige grund til, at virksomheder ønsker at bruge cloud-baserede kontorpakker, er at gøre samarbejdet lettere. Dette er et af de vigtigste salgsargumenter for både G Suite og Office 365.

Lad os se, hvordan de begge håndterer samarbejde, og hvilke værktøjer der er tilgængelige for teams til at få tingene gjort.

 

Samarbejdsværktøjer i G Suite

G Suite startede kun med de skybaserede apps. Fra dag ét var deres hovedfokus let deling og kommunikation mellem teams.

Den leveres med Hangouts til videokonferencer og tekstbeskeder. Hangouts integreres også med Google Voice, som giver dig mulighed for at foretage lokale opkald og sende SMS i USA/Canada gratis.

G Suite-samarbejdsværktøjer

G Suite giver også flere brugere mulighed for at arbejde på en fil samtidigt. Brugere kan efterlade kommentarer og noter til dokumenter, komme med forslag, gennemgå ændringer og vende tilbage til en tidligere version.

Google Kalender og Google Keep gør det nemt at oprette opgaver, to-do-lister, begivenheder og tidslinjer, så du kan dele dem med dit team eller andre i verden.

Samarbejdsværktøjer i Office 365

Office 365 forsøger at efterligne adfærden og udseendet af Microsoft Offices desktopversioner. Dette gør deres samarbejdsværktøjer lidt sværere at opdage og bruge.

 

Samarbejdsværktøjer i Office 365

Det tillader flere brugere at arbejde på det samme dokument på samme tid. Brugere kan nemt efterlade noter, kommentarer og forslag.

Det bruger Skype til tekstbeskeder og videokonferencer. Selvom det har gratis Skype-til-Skype-videokonferencer og opkald, har det ikke gratis Skype-til-telefon-opkald. Du skal købe et Skype-nummer og kredit for at foretage lokale eller internationale telefonopkald.

Bemærk: Skype for Business er ikke tilgængelig med Office 365 for Business og Business Essentials-planer. Det er kun tilgængeligt for Business Premium- og Enterprise-abonnementer.

Overordnet set er Office 365 en smule bagud i samarbejdsværktøjer, hvilket gør det mindre velegnet til eksterne teams.

G Suite vs Office 365 Security

Sikkerhed er en af ​​de største bekymringer for små virksomheder, når de bruger cloud-applikationer. Lad os se, hvordan G Suite og Office 365 beskytter de data, du gemmer på deres cloud-platforme.

 

G Suite-sikkerhedsfunktioner

G Suite er bygget oven på Googles cloud-infrastruktur og bruger de samme sikkerhedsniveauer, som Google selv bruger. Dette inkluderer automatisk registrering af mistænkelig aktivitet, phishingforsøg og andre hackingforsøg.

Som administrator giver Google dig mulighed for at indstille forskellige politikker for at forhindre uautoriseret adgang til din administrationskonsol eller nogen af ​​brugerkontiene. Du kan bruge to-faktor-godkendelse og håndhæve det for alle dine brugere.

Den kommer også med datalækagebeskyttelsesfunktion, hvor du kan indstille nøgleord til at blokere enhver udgående kommunikation. G Suite har indbygget spam-, virus- og malwaredetektion, som scanner alle dokumenter og vedhæftede filer.

 

Office 365 sikkerhedsfunktioner

Office 365 giver dig mulighed for at aktivere Multiple Factor Authentication for alle brugeradgangskoder. Den bruger også deres egne AI-værktøjer til at lære hver brugers arbejdsvaner for at opdage mistænkelige aktiviteter og markere dem, hvis noget ser malplaceret ud.

Det inkluderer et værktøj til forebyggelse af datatab til at beskytte mod datatyveri og lækager. Din organisation kan også begrænse brugeradgang til virksomhedsudstedte enheder ved at bruge deres enhedsadministrationsværktøj.

Office 365 bruger også Microsofts værktøjer til registrering af spam, virus og malware til at scanne alle dokumenter, e-mails og vedhæftede filer.

 

Konklusion – G Suite vs Office 365 – Hvilken er bedre?

 G Suite og Office 365 er begge fantastiske produkter. De sætter begge din virksomhed i stand til at samarbejde, gemme filer online og nemt dele dem. De frigør dig begge til at arbejde hvor som helst ved hjælp af forskellige enheder.

Vi mener, at Microsoft365 er et bedre valg. Det er meget nemmere at bruge, og har en desktop app.

Microsoft365 har også et meget enklere administrationskontrolpanel med masser af dokumentation. Som ejer af en lille virksomhed vil dette alene spare dig tid, når du tilføjer medarbejdere og administrerer konti.

Office 365 er mere velegnet til virksomheder på virksomhedsniveau, hvor alle medarbejdere arbejder fra et kontor ved hjælp af en Windows-pc. Deres desktop-apps er i top, især hvis du er i et Windows-økosystem.

I sidste ende kommer valget virkelig ned på, hvilken platform er du mere fortrolig med? Hvis du bruger Gmail til din personlige e-mail, vil du elske G Suite. Hvis du er vant til at bruge outlook, så vil du elske Office 365.

Vi håber, at denne artikel hjalp dig med at sammenligne Googles G Suite vs Office 365 for at finde ud af, hvilken der er bedre. Du vil måske også finde vores artikel om 10 tips til mere effektiv brug af Outlook relevant. Du finder link her

OM BLOGGEN

IThelpers er eksperter i computer reparation og IT-support. Her på bloggen deler vi ud af vores viden fra mange års erfaring. Hvis du har brug for hjælp med tekniske problemer, så er IThelpers altid klar til at hjælpe. Du kan kontakte os på telefon, chat eller mail.

71 74 78 74support@ithelpers.dk

Skal vi hjælpe dig?

Kontakt os på tlf. chat eller mail. Vi sidder klar og besvarer din henvendelse med det samme eller senest samme dag.

71 74 78 74support@ithelpers.dk